РС и матица

Вучић: Наредне изборе имаћемо у законском року – у марту или априлу 2022.

НАЈАВИО ДА ЋЕ СРБИЈА САГРАДИТИ ФАБРИКУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ПЦР ТЕСТОВА
  • „Не видим зашто би председнички и парламентарни буду раздвојениали сам спреман да разговарам о томе
  • Што се тиче избора у Београду, верујем да наши политички противници имају огромну шансу, да су фаворит на тим изборима, да су наше шансе невелике, али борићемо се
  • „Нон-пејпер је за нас бољи од Ахтисаријевог плана и од свега што смо до сада добијали. За нас је ту тешка и неприхватљива ствар признања, али има и других… Детаљ око Митровице. То је једина урбана зона коју Срби имају и желе да им је одузму. Има и других ствари, али је папир саставио неко врло компетентан, ко све разуме

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић казао је да ће наредни избори бити одржани у марту или априлу 2022. године, односно у законском року.

Он је у интервјуу за Блиц рекао да не види потребу да предсjеднички и парламентарни буду раздвојени, као и да је спреман да разговара о томе, а да су спекулације о превременом одржавању неких од избора „бесмислице“.

Што се тиче избора у Београду, верујем да наши политички противници имају огромну шансу, да су фаворит на тим изборима, да су наше шансе невелике, али борићемо се“, навео је Вучић.

Он је такође рекао да ће улога Александра Шапића, лидера покрета СПАС, на београдским изборима и на „многим другим“ бити „значајна“.

Одавно смо се све договорили, али је живот нешто друго, морате да пратите, сагледавате оно што се дешава и у складу с тим доносите одлуке… Није странка хтела да прихвати ни (заменика градоначелника Београда Горана) Весића, па се на крају то догодило“, рекао је Вучић.

Говорећи о почетку дијалога са представницима опозиције, предсједник Србије и Српске напредне странке је казао да му „не пада на памет“ да испуњава нечије жеље, али да планира да уради нешто што је „правично и што је суштински демократски“.

На платформе које су објавиле опције окупљене око Странке слободе и правде слатко сам се смејао. Да они праве и уређују првих 15 минута (ТВ) Дневника, па то није било ни деведесете године“, сматра Вучић.

Коментаришући „нон пејпер“, незванични дипломатски документ наводно потекао из држава чланица ЕУ о подјели Косова, Вучић је казао да је то – упркос неким спорним стварима предлог који је „бољи од Ахтисаријевог плана и од свега што смо до сада добијали“.

За нас је ту тешка и неприхватљива ствар признања, али има и других… Детаљ око Митровице. То је једина урбана зона коју Срби имају и желе да им је одузму. Има и других ствари, али је папир саставио неко врло компетентaн, ко све разуме“, оценио је Вучић.

Он је казао да ће Србија направити фабрику за ПЦР тестове, чиме би решила проблем тестирања на корона вирус.

Како ћемо у априлу имати мањи дефицит него што смо предвиђали, даћемо још 15 милијарди Републичком фонду за здравствено осигурање за (лекове против КОВИД-19). То је око 125 милиона евра… Бићу срећан кад дођемо до три милиона ревакцинисаних, али ћемо то да урадимо“, навео је предсједник Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар