РС и матица

Вучић; Разговор о ЗСО 17. септембра на нивоу шефова преговарачких тима, а 28. септембра на високом нивоу

У БРИСЕЛУ ДОГОВОРИО ДА СЕ ОТВОРЕ НОВЕ ТЕМЕ – ЗСО, ИМОВИНА И ФИНАНСИЈСКИ ЗАХТЈЕВИ
  • Изјавио да долазе најтежа питања, према којима постоје потпуно супротстављени ставови, због чега ће бити разговори компликовани и тешки, али додао: „Нисам незадовољан данашњим састанком
  • Саопштио: „Чим се буде формирала нова влада и Скупштина почне да ради у пуном капацитету, идемо пред скупштину са темом КиМ... Да изнесемо пред парламент о чему се разговара, шта је то што радимо, шта је добро, а чему се не радујемо

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић пренио је данас да су, током нове рунде дијалога Београда и Приштине, отворене двије нове теме – „Заједница српских општина, као и имовина и финансијски захтеви“.

Казао је, у изјави новинарима, да је разговарано данас о несталим особама, интерно расељеним и економским питањима, а да је усаглашено да се отворе две нове теме.

Пренио је да ће разговори о ЗСО бити настављени 17. септембра на нивоу шефова преговарачких тима, а потом 28. септембра на високом нивоу.

Вучић је рекао да долазе најтежа питања, према којима постоје потпуно супротстављени ставови, због чега ће бити разговори компликовани и тешки.

„У сваком случају нисам незадовољан данашњим састанком“, подвукао је он.

Вучић је најавио да ће се, чим буде формирана нова влада и скупштина почне да ради у пуном капацитету, пред посланицима наћи тема Косова и Метохије.

Вучић је новинарима у Бриселу пренио да је током дана у двије сесије разговарао са Авдулахом Хотијем и Скендером Хисенијем, додајући да ти разговори нису никад ни лаки ни једноставни за Београд.

„Чим се буде формирала нова влада и Скупштина почне да ради у пуном капацитету, идемо пред скупштину са темом КиМ. Имали смо пре 5-6 месеци у парламенту, али желимо да сви који учествујемо у разговорима изнесемо пред парламент о чему се разговара, шта је то што радимо, шта је добро, а чему се не радујемо“, рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар