РС и матица

Вучић у Доњим Бањанима код Љига: Највећи проблем Србије је то што се рађа мало деце

„ПЛАШИМ СЕ ДА СВЕ ЗА ШТА СЕ БОРИМО НЕЋЕ ИМАТИ КО ДА НАСЛЕДИ“
  • Измјенама Закона о финансијској подршци породици с дјецом прописано је да родитељи за прво дјете једнократно добију 100.000 динара, да за друго дјете двије године добијају 10.000 динара мјесечно, да за треће дјете да добијају 10 година по 12.000 динара мјесечно, а за четврто 18.000 динара мјесечно 10 година

ПРЕСЈЕДНИК Србије Александар Вучић казао је данас да је највећи проблем Србије то што се рађа мало дјеце.

У селу Доњи Бањани код Љига, где је асфалтиран пут, рекао је да се плаши да неће бити довољно то што ће родитељски додатак бити повећан од сутра, 1 јула.

„Наш највећи проблем је мало деце. Можемо да удвостручимо тај новац, али се плашим да неће бити довољно, јер је нешто у нашој свести“, оцијенио је Вучић.

Додао је да „нешто мора да се промени у нашој свести и да се схвати да све за шта се боримо неће имати ко да наследи“.

Овонедјељним изменама Закона о финансијској подршци породици с дјецом, прописано је да родитељи за прво дјете једнократно добију 100.000 динара, да за друго дјете две године добијају 10.000 динара мјесечно, да за треће дјете да добијају 10 година по 12.000 динара мјесечно, а за четврто 18.000 динара мјесечно 10 година.

Министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић је данас рекао да по том закону, исплате почињу за прво дјете које буде рођено послије 1. јула, док за друго, треће и четврто дјете важи исплата од 25. децембра 2017. године.

Министар је казао да су услови за остваривање ових права обавезна вакцинација, похађање предшколске установе и основне школе.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар