РС и матица

Вучић: Вашингтонски споразум нам даје снагу и за неке друге ствари – тешко да ће бити још оваквих споразума

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ УВЈЕРЕН: „МНОГО ДОБРОГ ЋЕ ИЗАЋИ ИЗ ОВОГ СПОРАЗУМА“
  • Поводом нагађања са ким је Србија потписала споразум, показао двије фасцикле, наводећи да је једну потписао амерички предсједник Доналд Трамп, а другу он: „Ми смо у ствари суштински имали размену писмена са САД али да не будемо нефер, ми добро знамо шта је садржај онога што су Албанци потписали
  • Нагласивши да је Србија на европском путу, признао: „Много другог доброг можемо да очекујемо од ЕУ, али што се Косова и Метохије тиче најмање тога доброг. Због тога разумем ћутање, понекад чак и љутњу ЕУ због овог споразума

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је споразум из Вашингтона изузетно добар за Србију, али и за Србе и Албанце јер спаја људе и предузећа.

Он је за ТВ Пинк рекао да је задовољан, и да је тешко да ће бити још тако добрих споразума, јер, како је објаснио, зна какви ће предлози долазити из различитих страна.

„Мир и стабилност су будућност“, рекао је Вучић и додао да ће много доброг изаћи из овог споразума.

Да не би било забуне са ким је Србија потписала споразум, Вучић је показао двије фасцикле, наводећи да је једну потписао амерички предсједник Доналд Трамп, а другу он.

„Ми смо у ствари суштински имали размену писмена са САД али да не будемо нефер, ми добро знамо шта је садржај онога што су Албанци потписали“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је Србија 2009. тражила укидање улоге Уједињених нација и све пребацила на Европску унију, што је уз питање Међународном суду правде „највећа грешка“.

Како је рекао, Србија се налази на европском путу, и то су најтежи разговори и најмање тога доброг одатле може да се очекује што се Косова тиче.

„Много другог доброг можемо да очекујемо од ЕУ, али што се Косова и Метохије тиче најмање тога доброг. Због тога разумем ћутање понекад чак и љутњу ЕУ због овог споразума јер он нама даје једну врсту снаге и за неке друге ствари“, рекао је Вучић, додајући да „нису претерано срећни“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар