Странке

Додик: Централизација БиХ кроз европски пут БиХ неће проћи

ВЛАДАЈУЋА СТРАНКА ПРОМОВИСАЛА СЛОГАН ЗА ОКТОБАРСКЕ ИЗБОРЕ „ЈЕР ВОЛИМО СРПСКУ“
  • Напоменуо да Република Српска мора наставити сарадњу са Србијом, Русијом, Кином, Хрватском, Мађарском, али и свим добронамјерним партнерима из међународне заједнице
  • „Ако нас тјерате да бирамо између тога да изгубимо Републику Српску да бисмо били у Европској унији, ми ћемо бирати Српску, поручио је Милорад Додик српски члан Председништва БиХ»
  • „Европа је била неправедна према БиХ постављајући услове за које је сама сматрала, поготово Европска комисија, да је веома тешко испунити, поготово ових 14 приоритета коју су сада постављени и тачно се зна да за неколико тих приоритета нема сагласности да може да се постигне договор“

МИЛОРАД Ддодик, лидер СНСД, поручио је данас у Градишци да се са Републиком Српском не смије калкулисати јер је она извор слободе, али и неупитна.

„Не смију бити заборављени они који су стварали Републику Српску из тадашњег војног и политичког врха јер никада нису калкулисали са њом. Зато је веома важно ко ће водити Републику Српску и да нас у наредном периоду прихвате као реалност“ – рекао је Додик, који је предложен за кандидата за предсједника Републике Српске.

Он је рекао да СНСД мора људима пружити осјећај сигурности и мира.

Додик је напоменуо да је веома важна и подршка коалиционих партнера јер ће Република Српска у наредним годинама морати доносити важне одлуке, али и схватити реалност.

«Радићемо за добробит свих људи на овим просторима и сигурно је да се нећемо одрећи принципа Дејтонског мировног споразума и права које је стекла Република Српска“ додао је Додик.

Он је навео да очекује убједљиву изборну побједу СНСД-а и коалиционих партнера.

Додик је напоменуо да Република Српска мора наставити сарадњу са Србијом, Русијом, Кином, Хрватском, Мађарском, али и свим добронамјерним партнерима из међународне заједнице.

На сједници Главног одбора представљен је и слоган СНСД-а за наредне изборе – „Јер волимо Српску“.

Додик је истакао да ће у кампањи под слоганом „Јер волимо Српску“ бити промовисан мир и сигурност људи, имајући у виду глобалне трендове који владају на глобалном нивоу.

„Улазимо у изборну кампању веома свјесни наше снаге и побједе која нас чека, али и одговорности која иде за тим“, рекао је Додик новинарима након сједнице Главног одбора СНСД-а.

Он је истакао да је финализован одабир изборног слогана са анимацијом голуба мира који симболизује то да је мир потребан свим људима који живе на овим просторима.

Ако нас тјерате да бирамо имеђу РС и ЕУ бирамо Српску

Централизација БиХ кроз европски пут БиХ неће проћи и ако нас тјерате да бирамо између тога да изгубимо Републику Српску да бисмо били у Европској унији, ми ћемо бирати Српску, поручио је Милорад Додик српски члан Председништва БиХ.

„Желим да потврдим да је наше политичко опредјељење чланство и кретање ка Европској унији, али и апел Европској комисији да са више пажње приступе БиХ и да нам дају ипак неке реално спроводиве препоруке које се могу испунити“, казао је Додик.

Он сматра да је ентузијазам за улазак БиХ у Европску унију значајно спласнуо, преноси РТРС.

„Европа је била неправедна према БиХ постављајући услове за које је сама сматрала, поготово Европска комисија, да је веома тешко испунити, поготово ових 14 приоритета коју су сада постављени и тачно се зна да за неколико тих приоритета нема сагласности да може да се постигне договор“, истакао је Додик.

С друге стране, каже, веома је погрешно што је Европска комисија почела у оквиру тих 14 приоритета да издваја само оне за које она или људи из Сарајева мисле да треба да се реализују.

„То су они који додатно централизују БиХ, а не рјешавају питање за које смо ми заинтересовани, нпр. питање високог представника, судија Уставног суда БиХ, странаца који се више не баве само законима него и политичким документима“, нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар