Странке

Додик: Сада се види колико је било исправно што се због приче о ЕУ нисмо одрекли полиције

„БУДУЋНОСТ ИМАЈУ САМО ЗЕМЉЕ СА СТАБИЛНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА И ПОЛИТИЧАРИМА“
  • „Свијет се налази у потпуном нереду. Живимо нову реалност, гдје се Запад налази у лидерском дефициту, а глобални поредак се креће ка мултиполарности, коју предводе Русија, Кина и многи други.Европска унија је некада била најбоље мјесто за живот, а сада се види да се и то промијенило. Питање је да ли ће успјети да ријеши своју системску кризу“

МИЛОРАД Додик, кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске, изјавио је да ће само оне земље и народи који имају стабилне институције и владе, те стабилне политичаре, моћи да рачунају на сигурну будућност.

Додик је истакао да ће свима који уђу у нестабилност бити потребне године да поврате стабилност.

“У тешким околностима за глобалне и европске оквире, намеће се потреба да будемо окупљени, да знамо шта да радимо и да не улазимо у авантуризам”, поручио је Додик на предизборном скупу СНСД-а у бањалучкој Мјесној заједници Старчевица.

Додик је навео да је СНСД у овој бањалучкој мјесној заједници имао утемељену подршку народа и да је урађено много за тај дио града, те да су ријешени и комунални проблеми.

Додик нагласио да је потпуно јасно да једино Република Српска има капацитет самоодрживости у БиХ и да се сада види колико је било исправно што прије десет и више година Српска није дозволила да због приче о уласку у ЕУ изгуби своју полицију.

„Свијет се налази у потпуном нереду. Живимо нову реалност, гдје се Запад налази у лидерском дефициту, а глобални поредак се креће ка мултиполарности, коју предводе Русија, Кина и многи други“, истакао је Додик.

Он је рекао да је Европска унија некада представљала најбоље мјесто за живот, а сада се види да се и то промијенило.

„Питање је да ли ће ЕУ успјети да ријеши своју системску кризу“, навео је Додик.

Сада се види, додао је он, колико је било исправно што прије десет и више година нисмо дозволили да због приче о уласку у ЕУ изгубимо нашу полицију, која је бедем у одбрани Републике Српске.

„Нама је Република Српска на првом мјесту и потпуно је јасно да једино Српска има капацитет самоодрживости у БиХ“, нагласио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар