Странке

И социјалисти и ДНС одбили Шаровићеву понуду да формирају „сарајевску коалицију“

ДНС: НЕ ОКРЕЋЕМО ЛЕЂА СНСД, НЕЋЕМО ДА ЗБОГ НЕКОЛИКО ПОЗИЦИЈА УПРОПАСТИМО САРАДЊУ У СРПСКОЈ“
  • Живко МАРЈАНАЦ, потпредсједник СП: „Ми смо у коалицији СНСД-ДНС-СП. Да би се уопште разговарало о томе, морали бисмо донијети другу одлуку, али сумњам да би та друга одлука могла проћи у СП-у. То би било потпуно одустајање од онога што смо градили у протеклих 10 или 15 година“

НЕЋЕ бити ништа од „сарајевске коалиције“ коју је Мирко Шаровић, нови лидер СДС, Понудио Социјалистичкој партији и ДНС.

Упркос томе што је обећао да ће ДНС-у и СП-у препусти све челне положаје у власти на нивоу БиХ!

Из обе странке су му поручили да су свог коалиционог партнера већ изабрали.

Један од функционера ДНС рекао је „Независним новинама“:

„Никаквих разговора са СДС-ом није било и није реално да сада, када је мало релаксирана ситуација СНСД-а и ДНС-а на нивоу Републике Српске, окренемо леђа СНСД-у и зарад неколико позиција упропастимо сарадњу у Републици Српској“.

Живко Марјанац, потпредсједник СП-а, на исту тему је рекао новинској агенцији Срна:

„Ми смо у коалицији СНСД-ДНС-СП. Да би се уопште разговарало о томе, морали бисмо донијети другу одлуку, али сумњам да би та друга одлука могла проћи у СП-у. То би било потпуно одустајање од онога што смо градили у протеклих 10 или 15 година“.

Марјанац је чак нагласио да СДС и његови партнери не могу доћи до већине на нивоу БиХ и да власт треба да формирају странке које су добиле највећу подршку на изборима.

И у случају да СДС дође до Савјета министара БиХ, због четири делегата СНСД-а од укупно пет из Републике Српске, ниједна одлука не би могла да прође у Дому народа парламента БиХ.

Исто мишљења је и Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, који предсједава Српским клубом у Представничком дому парламента БиХ, у којем се налазе по један посланик ДНС-а и СП-а:

„Мислим да Шаровић не може имплементирати Бакирове (Изетбеговић) идеје, јер смо ту игру прокужили. Шаровић тактички сваких неколико дана изјави нешто, али од учешћа СДС-а у власти на нивоу БиХ неће бити ништа“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар