Странке

Ковачевић: Очекујемо да Суд БиХ поништи срамну одлуку ЦИК

ПОДНОСИ МУ И ЖАЛБУ И КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СВИХ ПЕТ ЧЛАНОВА КОЈИ СУ ПРИЗНАЛИ СПОРНИ ЛИСТИЋ
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: ЦИК утврђује да ли је процедура избора делегата у Дом народа у складу са законом или не. Али нема право да мијења одлуку Народне скупштине Српске. Јуче смо свједочили крађи у режији ЦИК-а

ПРАВНИ тим СНСД-а доставиће Суду БиХ жалбу и кривичну пријаву против пет чланова Централне изборне комисије БиХ који су признали спорни листић за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ јер то до сада нису могли урадити зато што је ЦИК-у требало 24 часа да објави своју одлуке, рекао је портпарол СНСД Радован Ковачевић.

Истакао је да ЦИК треба да утврди да ли је процедура избора делегата у Дом народа у складу са законом или не.

– Али немају право да мијењају одлуку Народне скупштине Српске. Јуче смо свједочили крађи у режији ЦИК-а. Донијели су срамну и незакониту одлуку – навео је Ковачевић на конференцији за новинаре.

Додао је да су жалба и кривичне пријаве спремни и да се нада да ће данас бити прослијеђене.

Истакао је да ће СНСД данас доставити жалбу Суду БиХ на одлуку ЦИК-а.

– Очекујемо да Суд поништи срамну одлуку ЦИК-а – рекао је Ковачевић.

Централна изборна комисија БиХ одлучила је да призна спорни глас за делегате Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

На одлуку ЦИК-а, постоји право жалбе Апелационом вијећу Суда БиХ.

Ако и судска одлука то потврди, о петом делегату одлучиће жријеб, јер би Сњежана Новаковић Бурсаћ из СНСД-а и Ненад Вуковић из ПДП-а имали исти број гласова.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар