Вијести

Полицијска управа БЛ: Давор Драгичевић није међу приведенима, трагамо за њим

НА `ИНФОРМАТИВНИ РАЗГОВОР` ПОЗВАН БРАНИСЛАВ БОРЕНОВИЋ, ЛИДЕР ПДП КОЈА ЈЕ БИЛА ОРГАНИЗАТОР СКУПА
  • Полиција трага и за Стелом Милановић, Александром Глувић, Стефаном Благићем и Његошем Томићем због синоћ одржаног скупа „Правда за Давида“, који се како наводе из полиције, није одржао у складу са пријавом тог скупа

СУЗАНА Радановић, мајка трагично страдалог или убијеног Давида Драгичевића, објавила је да је специјална полиција ухапсила њеног бившег супруга Давора Драгичевића. Она тврди да је Даворов адвокат отишао у Полицијску станицу Бањалука, али да су му рекли да се не налази у полицијској станици.

Америчка телевизија Н1 објавила да јој је у Полицијској управи Бањалука речено да Давор није ухапшен.

Активисти групе „Правда за Давида“ тврде да је Давор Драгичевић шетао према џамији Ферхадија, а да су га специјалци били опколили. С њим је наводно било још пар особа док су се остали припадници групе склонили у један од кафића на Тргу Крајине.

У међувремену су на Трг Крајине стигли комуналци, који су почистили „Давидово срце“.

Након протестне шетње Давор Драгичевић се са групом грађана вратио на Трг Крајине, где су се поново појавили припадници Специјалне полиције који су затражили од грађана да се разиђу са Трга, наводећи да је одобрено време за протест истекло у 20 часова.

Бањалучка полиција трага и за Стелом Милановић, Александром Глувић, Стефаном Благићем и Његошем Томићем због синоћ одржаног скупа „Правда за Давида“, који се како наводе из полиције, није одржао у складу са пријавом тог скупа.

Неколико лица је приведено због прекршаја по Закону о јавном реду и миру, Закону о јавном окупљању и Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ, а постоји и основ сумње да су извршена одређена кривична дјела.

Полиција још ради на идентификовању и других лица која су осумњичена за кривична дјела и прекршаје.

Прво је била пласирана информација да је Драгичевић ухапшен, али је полиција убрзо потом демантовала те наводе.

Из Полицијске управе Бањалука јутрос је саопштено да трагају за још пет особа, међу којима је и Давор Драгичевић.

После скупа „Правда за Давида“, на коме је било неколико хиљада људи и протестне шетње градом, једна група са Давором Драгичевићем и Сузаном Радановић вратила на Трг Крајине, али су припадници Јединице за подршку наредили да се склоне са платоа, јер је, како су навели у 20 часова истекло време одобрено за окупљање на тргу.

Они су тврдили да се не ради о скупу, већ шетњи тргом, која није забрањена.

У полицију је на информативни разговор у 12.00 био позван и председник опозиционе Партије демократског прогреса (ПДП) и посланик у парламенту БиХ Бранислав Бореновић, који се такође терети за нарушавање јавног реда и мира.

ПДП је био формални организатор синоћњег скупа „Правда за Давида“ на Тргу Крајине.

Бореновић, који је био на синоћним протестима, написао је на Твитеру да је 280. дан протеста, као и увек до сада, протекао мирно и достојанствено, без иједног инцидента.

„Хиљаде и хиљаде грађана тражило је истину и правду да би се на крају стотине специјалаца обрушило на двадесетак људи. Беспотребна и невероватна примена силе“, написао је он.

Полицијска управа БЛ: Међу више приведених није Драгичевић

ВИШЕ лица ухапшено је у Бањалуци, а међу њима није Давор Драгичевић, потврђено је из Полицијске управе Бањалука.

„Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, су лишили слободе више лица због чињења прекршаја по Закону о јавном реду и миру, Закону о јавном окупљању и Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а постоје основи сумња да су извршена и одређена кривична дјела“, навели су у ПУ Бањалука..

Према саопштењу, организатор јавног скупа се није придржавао обавеза прописаних Законом о јавном окупљању РС, те пријављени јавни скуп није одржао у складу са пријавом, на Тргу Крајине, у времену од 18 до 20 сати, већ у покрету.

„Организатор скупа није испоштовао законом предвиђене обавезе већ је са осталим учесницима кренуо у протестну шетњу градом, при чему је на више локација од стране учесника јавног окупљања извршено више прекршаја, а постоје основи сумње да су извршена и одређена кривична дјела. Учесници скупа прекинули су и претходно заказан концерт естрадног умјетника Хариса Џиновића, на паркинг простору ‘Краша’, на начин што су галамом, виком, вријеђањем те оштећењем бине и постављене опреме, онемогућили извођење предвиђеног програма“, навела је Полицијска управа.

Нагласила је да се ради на на проналаску и лишењу слободе и других лица која су учествовала у извршењу прекршаја и кривичних дјела.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар