Вјере

Милоњић: Кривокапић је издао оне који су га изабрали, а слуша противнике Темељног уговора

„НЕМА УЗВИШЕНИЈЕГ МЈЕСТА НИ ВЕЋЕ ДУЖНОСТИ НЕГО У ПАТРИЈАРШИЈИ РЕЋИ ИСТИНУ“
  • Божо МИЛОЊИЋ, који је адвокат Митрополије црногорско-приморске, потврдио је да је смијењен са мјеста генералног секретара Владе Црне Горе 14. јуна и због тога што је остао до краја при ставу да треба потписати Темељни уговор са СПЦ: „Биће ми драго што ћу остати на страни народа који нас је довео на власт. Баш као и представници већине у парламенту, дужни смо нашој Цркви да обезбиједимо равноправан положај, онакав какав имају и остале вјерске заједнице у Црној Гори“

СМИЈЕЊЕНИ генерални секретар Владе Црне Горе Божо Милоњић рекао је да је предсједник црногорске Владе Здравко Кривокапић издао оне који су га изабрали, а да слуша оне који раде против потписивања темељног уговора, Српске православне цркве (СПЦ), митрополита црногорско-приморског Јоаникија и Његове светости патријарха српског Патријаха.

Милоњић, који је адвокат Митрополије црногорско-приморске, потврдио је да је смијењен са мјеста генералног секретара Владе Црне Горе 14. јуна и додао да је то учињено искључиво због тога што је остао до краја при ставу да треба потписати Темељни уговор са СПЦ.

„Тражио сам да се испоштује обећање и дата ријеч. Баш као што треба испунити сваку обавезу на путу европских интеграција. Свој став сам изнио пред патријахом Порфиријем, тада владиком Јоаникијем, члановима Синода, премијером Кривокапићем, министрима и савјетницима“, рекао је Милоњић за портал ИН4С.

Милоњић је истакао да је увјерен да нема узвишенијег мјеста нити веће дужности него у двору Патријашије рећи истину, те да није желио никог да повриједи, већ само да сачува достојанство свих који су то тражили.

„Разријешен сам са функције, али не од својих увјерења и образа. Биће ми драго што ћу остати на страни народа који нас је довео на власт. Баш као и представници већине у парламенту, дужни смо нашој Цркви да обезбиједимо равноправан положај, онакав какав имају и остале вјерске заједнице у Црној Гори“, додао је Милоњић.

Према његовим ријечима, бити разријешен од неморалних значи бити моралан.

„Бити удаљен од оних којима ријеч не значи ништа – значи бити ближи онима који држе до образа и ријечи, бити кажњен од оних који су заборавили на свој народ и његову вољу значи припадати свом народу, грађанској Црној Гори и својој цркви“, рекао је Милоњић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар