Главно РС и матица

Брнабић и Лончару у Новом Пазару звиждали – љекари и сестре им окренули леђа

ДИРЕКТОР БОЛНИЦЕ МЕХО МАХМУТОВИЋ: КАД ГОД ЈЕ ТЕШКО – ПРЕМИЈЕРКА ЈЕ ОВДЕ
  • Министар здравља Зоран ЛОНЧАР истакао да у пазарској Општој болници има довољно и медицинске опреме и здравствених радника да се изборе са растом позитивних на вирус корона. Реагујући на добацивања из масе, истакао да „не знају шта раде“, те да пребацивањем проблема са здравственог на политички терен неће помоћи у санирању здравствене ситуације
  • Ана БРНАБИЋ: „Истина се не може оспорити. Нећемо се плашити ни силеџија, ни опозиције, ни опскурних портала, ни опозиционих тајкунских медија јер ово није борба за власт, ово је борба за људе и наш здравствени систем. И нико и ништа нас у томе неће зауставити
  • Расим ЉАЈИЋ: Био сам у више влада до сада и ни за једну од тих влада никада нисам ружну ријеч рекао, али се никада више није улагало у здравствени систем, у Општу болницу у Пазару, него што је то случај у последњих пет или шест година

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас Општу болницу у Новом Пазару, како би се увјерили у ситуацију у том граду у вези са епидемијом вируса корона, а дочекао их је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Премијерка и Лончар су разговарали са директором болнице Мехом Махмутовићем, након чега су се обратили грађанима, а током обраћања из масе су добацивали и звиждали.

Спутњик“ је јавио да су доктори и медицинско особље Опште болнице окренули леђа премијерки и министру здравља.

Министар здравља Лончар је истакао да у болници има довољно и медицинске опреме и здравствених радника, да се изборе са растом позитивних на вирус корона, а посебно је, у одговор на добацивања из масе, истакао да „не знају шта раде“, те да пребацивањем проблема са здравственог на политички терен неће помоћи у санирању здравствене ситуације.

Брнабић рекла је данас да је ситуација у вези са корона вирусом у Тутину комплексна али да је једина разлика између стања у том мјесту и Новог Пазара, то што се у Новом Пазару ситуација политизује и поручила да се истина о здравственој ситуацији не може оспорити.

Брнабић је, одговарајући на питања новинара испред Опште болнице у Новом Пазару, рекла да борба са короном није борба на кратке стазе и да треба да научимо да живимо са њом.

„Истина је најгласнија ствар на свету. Истина се не може оспорити. Нећемо се плашити ни силеџија, ни опозиције, ни опскурних портала, ни опозиционих тајкунских медија јер ово није борба за власт, ово је борба за људе и наш здравствени систем. И нико и ништа нас у томе неће зауставити“, поручила је Брнабић окупљеним грађанима.

Махмутовић рекао је да је премијерка увијек ту када је тешка ситуација као што је сада, те подсјетио да је Пазар претходних дана био у тешкој ситуацији, након чега су дошле колеге из Крагујевца да помогну.

„Очекујемо још љекара, позваћемо и младе да нам се прикључе, љекаре и сестре, да појачамо кадар“, рекао је Махмутовић.

Љајић је рекао да стање у Новом Пазару са вирусом корона није ништа теже него што је у неким другим градовима и општинама.

„Ми се боримо овде са стварном реалном опасношћу, а морамо да се суочавамо и са нечим што је изгледа овде неизбежно, а то је невиђен степен политизације. Стање у (Новом) Пазару није ништа теже него што је у неким другим градовима и општинама, али се у њима не дешава оно што се дешава очито овде“, примјетио је Љајић.

Љајић се данас обратио грађанима заједно са премијерком и министром здравља, након што су обишли болницу, а посјета је искоришћена за демонстрацију незадовољства дијела окупљених, који су извикивали политичке пароле и звиждали представницима владе.

Љајић је позвао грађане Пазара, да се, без обзира на политичке разлике, на личне симпатије и антипатије, сви заједно концентришу и уједине у борби против, како је рекао, овог опасног вируса.

„Биће времена и за тражење кривице и за тражење одговорности, биће времена и да видимо да ли је било пропуста и недостатака. Нико не бежи од тога да је било и грешака и свега осталог, али учињен је један огроман посао“, рекао је Љајић.

Он је указао да је био у више влада до сада и да ни за једну од тих влада никада није ружну ријеч рекао, али да се никада више није улагало у здравствени систем, у Општу болницу у Пазару, него што је то случај у последњих пет или шест година.

„То је напросто истина“, истакао је Љајић.

Каже да он не стаје у одбрану било кога, нити хвали министра здравља, за којег је рекао да је заиста обавио један огроман посао за пазарско здравство већ, како је напоменуо, говори чињенице.

Љајић је рекао да жели да Пазарци знају колико су љекари из Крагујевца, Краљева, и других градова Србије помогли и учинили колико су могли да се ова ситуација што прије нормализује.

Захвалност тим љекарима, каже, никада не треба да се заборави.

„И надам се да ћемо заједно са свима осталима, који ће нам помоћи, пре свега заједно са медијима. Ваша помоћ је у овом тренутку од огромне важности. Нико не тражи да стање идеализујете, само да пишете оно што стварно јесте стање. Довољно је стање тешко да би се погоршавало лажним вестима и информацијама“, рекао је Љајић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар