Главно Свијет

Захарова: Русија се није са Француском и САД договорила о признању „Косова“

ПРИШТИНСКИ ШИПТАРСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ СА СЕ СПРЕМА СПОРАЗУМ КОЈИ ЋЕ БИТИ ПОТПИСАН ДО 13. ЈУЛА

МОСКВА негира писања приштинских медија да су се, наводно, Русија, Француска и САД договориле о признању независности Косова, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Извори тих информација не остављају простора да им се вјерује“, поручила је Захарова на конференцији за новинаре одговарајући на питање новинара да ли је истина то што пишу приштински медији о тајном договору о независности Косова.

„У вашем питању се садржи одговор: косовски медији на албанском језику, позивајући се на њемачке изворе. Мислим да о томе не можемо озбиљно разговарати“, рекла је она, преноси „Спутњик“.

Захарова је нагласила да све што се тиче става Србије о рјешавању косовског питања најактивније и практично свакодневно коментарише предсједник Србије Александар Вучић.

„Ријеч је о оцјенама процеса и о потешкоћама са којима се суочава руководство Србије током тих преговора“, рекла је Захарова.

Приштински медији објавили су да Вашингтон, Париз и Москва припремају споразум о „карактеру пријатељства и добросусједских односа“ између Београда и Приштине, који би наводно требало да буде потписан у периоду од 28. јуна до 13. јула ове године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар