Odabrano Svijet

Poslaše Amerikanci preko Zaeva i ucenjenih poslanika „Republiku Makedoniju“ u istoriju

OVAKO JE U SOFT-DIKTATURAMA KOJE SKROJI VAŠINGTON: 81 „ZA“, NIKO PROTIV, NIKO UZDRŽAN
  • Sobranje – odnosno, ono na šta je svedeno – uvojilo amandman 33 u kojem piše: „U Ustavu se naziv `Republika Makedonija` zamenjuje nazivom  `Republika Severna Makedonija`, a naziv `Makedonija` se zamenjuje nazivom `Severna Makedonija`“
  • Lider opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski objavio je da njegova partija ne priznaje promenu imena zemlje jer je suprotna volji većine njenih građana. Naglasio je da je to udar na makedonski identitet i zatražio odžavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Zajedno sa predsedničkim

MAKEDONSKO Sobranje je sa 81 glas „za“, ni jedan protiv, niti uzdržan, usvojilo danas ustavnu promenu kojim je ova država, u skladu sa Prespanskim sporazumom, promenila ustavno ime u Republika Severna Makedonija.

Minimalnom većinom koju je američki režim u Skoplju obezbedio zastrašivanjem , ucenjivanjem i potkupom nekoliko opozicionih poslanika. U režiji koju su makar blagoslovile i sve vodeće zemlje EU.

Na ovaj način je Sobranje – odnosno, ono na šta je svedeno – uvojilo amandman 33 u kojem piše:

„U Ustavu se naziv `Republika Makedonija` zamenjuje nazivom  `Republika Severna Makedonija`, a naziv `Makedonija` se zamenjuje nazivom `Severna Makedonija`“.

Na početku plenarne sednice obratio se makedonski premijer Zoran Zaev koji je rekao da je reč o teškoj, ali ozbiljnoj i odgovornoj odluci.

„Jeste, ja sam promenio stav po pitanju promene ustavnog imena i ustava države, ali menjanje stavova donosi progres i po cenu političke karijere“, istakao je Zaev.

On je kazao da je VMRO-DPMNE znao da nije moguće postići bolji sporazum i da bez Grčke nije moguće nastaviti put ka EU i NATO.

Novo ustavno ime države „Republika Severna Makedonija“, stupiće na snagu kada parlament Grčke bude ratifikovao Prespanski sporazum.

Kako se i moglo očekivati, grčki premijer, levi globalista Aleksis Cipras koji je na američkoj udici, odmah je čestitao Zaevu, naglasivši da je Severnoj Makedoniji sada otvoren put i u Evropsku uniju i u NATO.

Isto su učinili američki ambasador u Skjoplju Kris Bejli i evropski komesar Johanes Han.

Lider opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski objavio je da njegova partija ne priznaje promenu imena zemlje jer je suprotna volji većine njenih građana. Naglasio je da je to udar na makedonski identitet i zatražio odžavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Zajedno sa predsedničkim.

Član rukovodstva iste partije Toni Mihajlovski poručio je: „Od danas počinje borba za Nezavisnu i Slobornu Republiku Makedoniju! Nikada Severna!“

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/poslase-amerikanci-preko-zaeva-i-ucenjenih-poslanika-republiku-amkedoniju-u-istoriju

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar