Вијести РС и матица

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг стигао у вишедневну посјету Србији

ПРИСУСТВОВАЋЕ 8. ОКТОБРА ВЈЕЖБИ СПАСАВАЊА У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА „СРБИЈА-2018“

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг допутовао је у вишедневну посјету Србији током које ће, како је раније најављено, учествовати на Београдском безбедносном форуму и присуствовати 8. октобра отварању вјежбе спасавања у ванредним ситуацијама „Србија 2018″, чији су коорганизатори МУП Србије и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације (ЕАДРЦЦ), специјализована агенција НАТО.

Како је саопштено из Министарства одбране Србије, Столтенберга су на београдском аеродрому „Никола Тесла“ дочекали министар одбране Александар Вулин, амбасадор Србије при мисији НАТО у Бриселу Миомир Удовички и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели.

НАТО је раније саопштио да ће Столтенберг током посјете Београду разговарати са предсједником и премијерком Србије, Александром Вучићем и Аном Брнабић.

Истог дана ће у београдском хотелу „Хајат“ учествовати на Београдском безбедносном форуму кога организују Београдски фонд за политичку изузетност (БФПЕ), Београдски центар за безбедносну политику и Европски покрет у Србији.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар