РС и матица

Хоти: Преговори са Београдом без промјене граница и размјене територија

НОВИ ПРЕМИЈЕР У ПРИШТИНИ: САРАЂИВАЋЕМО И СА АМЕРИКОМ И СА ЕВРОПСКОМ УНИЈОМ
  • Антон Ћуни изабран за министра одбране, а за министра спољних послова и дијаспоре Мељиза Харадинај Стубла
  • Српска листа има два министра: Горана Ракића (који је и замјеник премијера) и Далибора Јевтића

НОВИ шиптарски премијер у Приштини Авдулах Хоти – који је наслиједио Рамуша Харадинаја и Аљбина Куртија – рекао је да ће на основу Устава Косова* преузети одговорности за унапређење процеса дијалога са Србијом“.

Нагласио је да ће „у том процесу“ сарађивати са Европском унијом и Сједињеним Америчким Државама, и да неће дозволити било какву промјену граница или размјену територија“.

Ми ћемо преузети одговорност за унапређење процеса дијалога са ЕУ и САД, не дозвољавајући промјене граница и размјену територија“, рекао је Хоти.

Он је најавио да ће радити на сарадњи с косовском опозицијом, посебно у вези с дијалогом са Србијом.

Хоти је представио састав нове Владе у којој су четири замјеника премијера. Бесник Тахити је први замјеник премијера из редова Алијансе за будућност Косова (АБК), а остала три су Дритон Сељаманај из ДСК, Аљбуљена Баља из Социјалдемократске иницијативе Косова (СДИ) и Горан Ракић са Српске листе који је и министар локалне самоуправе.

Министри у новој влади из ДСК су Хикмете Бајрами министарка финансија и трансфера, Вљора Думоши министарка културе, омладине и спорта и Агим Вељиу министар унутрашњих послова и јавне управе.

Антон Ћуни је министар одбране, Арбан Абраши министар за инфраструктуру и заштиту животне средине, Арменд Земај министар здравља, и Бесиан Мустафа министар пољопривреде.

АБК је, поред првог замјеника премијера, добила и Министарство спољних послова и дијаспоре (Мељиза Харадинај Стубла), Министарство правде (Сељим Сељими), Министарство економије (Бљерим Кучи) и образовања, науке и технологије (Рам Љика).

Социјалдемократска иницијатива, поред једног заменика премијера, има и два министарства: рада и социјалног старања (Скендер Речица) и индустрије и трговине (Весељ Краснићи).

Поред Ракића, министар са Српске листе је и Далибор Јевтић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар