РС и матица

Вучић: Брине лудило Приштине које нико не обуздава – спрема три нове мере против Србије

ГОВОРИО НА СКУПУ У ОРГАНИЗАЦИЈИ СНС „ЈАКЕ ЖЕНЕ ЗА ЈАКУ СРБИЈУ“
  • Није открио о којим мерама се ради, али је нагласио: „Не мислим да је једна од тих ствари дугорочно добра за њега (Харадинаја), он је човек који краткорочно посматра ствари, као и неки од наших политичких противника. Врло краткорочно гледају на ствари”
  • „Мислим да је за нас важно да показујемо стабилно и снажно, а увек мирно, одупирање и супротстављење таквим мерама, али видећемо шта ће да предузимају и у складу са тим доносићемо одлуке”
  • „Срамота ме је и да поновим оно што је тобожњи синдикални лидер  рекао за Ану Брнабић. Шта је њему потребно?”, упитао је Вучић, а на узвике из публике да је то `затвор` узвратио: „Немам шта да додам на то”
  • У наставку је поводом Ане Брнабић нагласио: „Она није члан наше странке, али желим да јој се захвалим. Зато што постоје многи, па неки и у нашој странци, који би волели да се додворавају свима другима а да буду некако издвојени из странке, а она је другачија, зна да сте ви ти који сте је подржали, гласали за њу, указали јој поверење и она на то узвраћа поштовањем. Ако изрази жељу да нам се придружи, бићу срећан да вас о томе обавестим“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да је Приштина спремна на нове мјере усмјерене против Србије и Срба на Косову и Метохији, да су у питању три нова потеза, која би могла да предузме, али није прецизирао о којим мјерама је ријеч.

На питање новинара да ли има процене шта би Приштина могла даље, после такси, да предузме против српског народа, Вучић је рекао да су у питању три ствари, које би могли да покушају да ураде и да се не зна која је гора за нас.

„Али, не мислим да је једна од тих ствари дугорочно добра за њега (Харадинаја), он је човек који краткорочно посматра ствари, као и неки од наших политичких противника. Врло краткорочно гледају на ствари”, рекао је Вучић.

Додао је да ће држава доносити одлуке о новим мјерама албанске стране тек када и ако буду предузете.

„Мислим да је за нас важно да показујемо стабилно и снажно, а увек мирно, одупирање и супротстављење таквим мерама, али видећемо шта ће да предузимају и у складу са тим доносићемо одлуке”, додао је Вучић.

Према његовим ријечима, Косово и Метохија му задаје највише бриге, страха и зебње, јер, каже, види да је „лудило” Приштине постало безгранично, а да нико из међународне заједнице то лудило не зауставља.

„Крива је међународна заједница која није спречила таксе од 10 одсто. Сада неко стиче популарност што је већ степен безумних мера и то користе за унутрашње потребе. То ме брине”, нагласио је.

Осврнуо се и на писање појединих приштинских медија на албанском који су синоћ „видели” на улицама Београда тенкове.

„Не знам где је Харадинај видео те тенкове синоћ. Мајко рођена, шта су у стању да измисле…„, реаговао је Вучић.

Приштинска „Газета експрес” објавила је, наиме, да се на улицама Београда наводно налази наоружана војска и да су тенкови у приправности, због протеста опозиције.

„Можда је фатаморгана у питању, а можда су тенкове видели у земљама које су њихови политички спонзори, код којих је, можда, било тих тенкова. Код нас није, а нема ни разбијених глава, код нас се слободно протестује”, нагласио је он, преноси Танјуг.

Истакао је да није фасциниран протестима и да неће попуштати ванинституционалним притисцима.

„Хоћете изборе? Шта хоћете? Ја да вам нешто попуштам, тим вашим глупостима и за шта се залажете, нећу. Нисам ни четири месеци када су шетали. Унапред вам кажем да ми не пада на памет”, рекао је Вучић новинарима, након трибине СНС „Јаке жене за јаку Србију”.

Подвукао је да ниједан захтјев, никада неће да им испуни.

„Може пет милиона да вас се скупи, можете само да добијете изборе и онда испуњавајте оно што је народу обећано. Ја под пристисцима нећу да радим и по томе се разликујем од свих других”, казао је Вучић.

Предсједник Србије рекао је и да је Србија земља у којој ће свакоме бити дозвољено да каже шта мисли али да силеџијство никада неће победити, нити постати мејнстрим, преноси Танјуг.

Вучић  је на скупу „Јаке жене за јаку Србију” поручио да ће наставити да се бори за пристојну Србију у којој нико неће мислити да има право да жене назива погрдним именима, да их туче и омаловажава, како то данас раде неки који себе називају иконама опозиције.

„И то је борба за пристојну Србију, а не за Србију у којој би стављали жене у тор, у којој би жене биле „фуксе” и у којој жене не би биле жене. Ми ћемо се борити против тих и таквих који се за такву Србију боре и побеђивати безброј пута”, рекао је Вучић.

Предсједник је поручио да пристојна Србија никада неће дозволити да „такви дивљаци овом земљом управљају”.

Вучић је захвалио женама у Србији које дају подршку СНС и истакао да је утврђено, на основу истраживања са бирачких мјеста, да ниједна власт у региону и ниједна наша власт од 1990-их година никада није имала толику процентуалну подршку жена и да им је на томе бескрајно захвалан.

„Знајући колико је то важно и колико је рада и труда потребно да добијете поверење дама”, истакао је Вучић додајући да жене нису површне, лаковјерне, нити лакомислене и да их не интересује форма, већ суштина.

Предсједник Србије је рекао и да је наводна „икона опозиционарства и пристојности” у Србији рекла Маји Гојковић да је „фукса”, претендујући да су они ти који би требало, како кажу, да воде нашу земљу у будућности.

Вучић истиче да су рекли и да би тешко ко могао да утврди да је Гојковић жена, а да су онда наставили још горе, мислећи на оно што је ‘тобожњи синдикални лидер’, рекао за Ану Брнабић.

„Срамота ме је да поновим. Шта је њему потребно?”, упитао је он, а на узвике из публике да је то затвор одговара: „Немам шта да додам на то”. Како је истакао, жене су увијек и у свему неупоредиво оданије од мушкараца, и посебно се захвалио Ани Брнабић.

„Она није члан наше странке, али желим да јој се захвалим. Зато што постоје многи, па неки и у нашој странци, који би волели да се додворавају свима другима а да буду некако издвојени из странке, а она је другачија, зна да сте ви ти који сте је подржали, гласали за њу, указали јој поверење и она на то узвраћа поштовањем. Ако изрази жељу да нам се придружи, бићу срећан да вас о томе обавестим”, рекао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар