Скупштина РС

Чубриловић: Скупштина је поводом `случаја Драгичевић` потврдила и свој народни каракер

ОЦЈЕНИО ДА ЈЕ СИТУАЦИЈА У РС СТАБИЛНА И ДА ИНСТИТУЦИЈЕ ДОБРО ФУНКЦИОНИШУ
  • Предсједник Народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ изразио наду да ће Анкетни одбор НС, чији предсједник је посланик Бранислав Бореновић, у року од једног мјесеца, информисати народне посланике о свим чињеницама и изнијети приједлоге мјера
  • „Од тужиоца и министра на сједници смо чули да истрага о трагичној смрти Давида Драгичевића још траје. Уколико се по окончању истраге за појединце који су радили на овом предмету утврди да су чинили одређене пропусте и ако се утврди њихова индивидуална одговорност, против њих ће бити предузете законом предвиђене мјере“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић захвалио је свим посланицима, члановима Владе Републике Српске и посебно гостима који су се обратили на 26. посебној сједници парламента, истичући да је, и том сједницом, Народна скупштина показала свој пуни народни и демократски капацитет.

Он је истакао да је Народна скупштина потврдила чињеницу да институције Републике Српске функционишу у складу са својим надлежностима и да су спремне да разговарају о свим питањима важним за грађане и јавност.

„Посебно се захваљујем господину Давору Драгичевићу и тужиоцу Желимиру Лепиру, који су се, као гости, обратили посланицима и изнијели своје ставове и виђења. Велика одговорност је била и на народним посланицима, који су усвајањем Закључака и формирањем Анкетног одбора, учинили максимум у демократском капацитету Народне скупштине чији циљ је праведно расвјетљавање случаја у којем је живот изгубио младић Давид Драгичевић, а што је изазвало велику забринутост грађана“, нагласио је Чубриловић.

Он је поновио да Народна скупштина Републике Српске није ни суд, ни тужилаштво и да не може да рјешава питања из надлежности истражних органа, али да је, у домену својих надлежности, дала јасне Закључке којима тражи да, надлежне институције у складу са највишим професионалним стандардима, окончају рад на овом случају.

„Од тужиоца и министра на сједници смо чули да истрага о трагичној смрти Давида Драгичевића још траје. Уколико се по окончању истраге за појединце који су радили на овом предмету утврди да су чинили одређене пропусте и ако се утврди њихова индивидуална одговорност, против њих ће бити предузете законом предвиђене мјере“, рекао је Чубриловић.

Предсједник Чубриловић је изразио наду да ће Анкетни одбор Народне скупштине, чији предсједник је народни посланик Бранислав Бореновић, у року од једног мјесеца, информисати народне посланике о свим чињеницама и изнијети приједлоге одређених мјера.

„Народна скупштина Републике Српске оцјенила је да је стање безбједности у Републици Српској у основи стабилно, упркос појединачним случајевима који, с разлогом, повремено изазивају забринутост грађана“, нагласио је предсједник Народне скупштине.

Он је још једном захвалио свима на коректном раду у току посебне сједнице и изразио задовољство што је Народна скупштина Републике Српске још једном показала да је народна институција која је способна и спремна да разговара о свим изазовима са којима се срећу грађани Републике Српске и да понуди адекватна рјешења.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар