Новости

Ликвидирани терориста је Албанац Куртин С. који је 2000. рођен у Бечу

РОДИТЕЉИ СУ МУ ИЗ С. МАКЕДОНИЈЕ, А ОН ЈЕ БИО `ПОЗНАТ` ДРЖАВНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ АУСТРИЈЕ

Куртин С.

  • Немачки лист Билд објавило је фотографију са нападачевог Инстаграм налога на којој он позира са пиштољем, мачетом и пушком југословенске производње Zastava M70
  • Московски експерт за тероризам Александар ПЕРЕНЏИЈЕВ – који, за разлику од аустријских власти, нема шта да крије – оценио је да се у Бечу није догодио терористички бнапад, већ да је то био мали „терористички рат“: „То је била потпуно испланирана војно-терористичка операција у којој терористи делују са различитих страна. То накнадна последица рата  НАТО против Југославијe

МИНИСТАР унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер изјавио је да је убијени нападач у Бечу 20-годишњи који је и држављанин Северне Македоније који је раније осуђиван за тероризам.

Бечки медији су објавили да је реч о 20-годишњем Шиптару Куртину С. који се родио у Бечу.

Флоријан Кленк, уредник аустријског интернет-издања Falter, изјавио је:

Куртин С. је рођен и одрастао у Бечу, има албанске корене. Његови родитељи су из Северне Македоније али није се примећено да имају везе са исламизмом. Куртин био познат нашој државној безбедности јер је био један од 90 аустријских исламиста који су хтели да иду да ратују у Сирији“.

Нехамер није открио име убијеног терористе, али је нагласио:

„То је радикализована особа која се осећала блиском са Исламском државом“,

Нехамер је аустријској новинској агенцији АПА открио да је извршен претрес 15 кућа и да је неколико особа ухапшено, али је избегао да каже ишта о кључној чињеници да се пуцало на шест места и да Куртин С. није био сам.

Нехамер је и број убијених смањио са 7 на пет.

Док се пуцало по Бечу, Нехамер је рекао да је Аустрија изложена „очигледном терористичком нападу“.

Полицији је у то време наводила даје  неколико мушкараца наоружаних пушкама пуцало на шест различитих локација у Бечу, међу којима је била и бечка синагога.

Бечки лист „Курир“ објавио је да су нападачи узели таоце у хотелу Хилтон“.

Све је то у међувремено – нестало.

Међутим, московски експерт за тероризам Александар Перенџијев – који, за разлику од аустријских власти, нема шта да крије – оценио је да се у Бечу није догодио терористички бнапад, већ да је то био мали „терористички рат“:

„То је била потпуно испланирана војно-терористичка операција у којој терористи делују са различитих страна. То накнадна последица рата  НАТО против Југославијe. Немачки лист Билд објавило је фотографију са нападачевог Инстаграм налога на којој он позира са пиштољем, мачетом и пушком југословенске производње Zastava M70.

Мета напада – поред синагоге – били су и јеврејски центар и јапански ресторан.

http://fakti.org/globotpor/ubijeni-terorista-je-siptar-kurtin-s-koji-je-2000-rodjen-u-becu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар