Одабрано Свијет

Русија у СБ УН затражила да Американци Сирији одмах врате њене изворе нафте

ПУТИН НА САМИТУ БРИКС: ОЧЕКУЈЕМ ДА ДОНАЛД ТРАМП 9. МАЈА 2020. ДОЂЕ У МОСКВУ

Дмитриј Пољански

  • Председник РФ: „Ми присуство америчких војника у Сирији не сматрамо легитимним. Они се незаконито налазе на сиријској територији“

ВЛАДИМИР Путин изјавио је данас да се очекује да ће његов амерички колега Доналд Трамп доћи у Русију на обиљежавање Дана побједе 9. маја наредне године.

Москва је спремна за разговоре са Сједињеним Државама, рекао је Путин новинарима на самиту БРИКС-а у Бразилу, додавши да тренутно нема планова за сусрет с Трампом.   

Он је рекао да има још много посла на северозападу Сирије у провинцији Идлиба који држе побуњеници.

Русија се нада да ће Женевски мировни процес за Сирију бити успешан. Ми присуство америчких војника у Сирији не сматрамо легитимним. Они се незаконито налазе на сиријској територији“, оценио је Путин.

Убрзо након наступа руског лидера, заменик амбасадора Москве у Савету безбедности УН – Дмитриј Пољански – у име своје земе је затражио да Сједињене Државе врате Сирији њена начазишта нафте која последњих година држе заједно са Курдима.

И он је поновио да се амерички војници у Сирији налазе незаконито и да затзо оно што чине са њеном нафтом грађанима те земље личи на „пљачку и разбојништво“.

Нагласио је да би САД враћањем Сирији њених извора нафте реално помогле Дамаску у решавању економских и хуманитарних проблема. У наставку је рекао:

Сирија мора бити одмах ослобођена од незаконитог страног војног присуства“.

Путин је, иначе,потврдио да је са индијским премијером Нарендром Модијем разговарао о испоруци руског система противракетне одбране С-400 тој земљи.

Индија је прошле године потписала споразум о куповини система С-400 од Русије.

http://fakti.org/rossia/rudijs-u-sb-un-zatrazila-da-amerikanci-siriji-odmah-vrate-njene-izvore-nafte

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар