РС и матица

Додик позвао патријарха Порфирија да посјети Републику Српску

ЗАЈЕДНО СА ЦВИЈАНОВИЋ И ВИШКОВИЋЕМ БИО НА НАСКРШЊЕМ ПРИЈЕМУ У ПАТРИЈАРШИЈИ

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

  • Милорад ДОДИК: СПЦ је и данас снажан елемент српског идентитета, као и кроз историју што је била, посебно тамо гдје не досежу српске државе, а гдје Срби живе… Република Српска поштује оно што Српска православна црква јесте и што чини
  • Александар ВУЧИЋ: „Нисмо разговарали о ‘нон пејперу’… Добар састанак са Милорадом, Жељком и Радованом о сарадњи узмеђу Србије и Српске у сфери путне инфраструктуре, енергетике, али и другим областима“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и премијером Радованом Вишковићем.

„Нисмо разговарали о ‘нон пејперу’… Добар састанак са Милорадом, Жељком и Радованом о сарадњи узмеђу Србије и Српске у сфери путне инфраструктуре, енергетике, али и другим областима. Свим људима у Српској желим срећан предстојећи Васкрс“, објавио је Вучић на Инстаграм профилу.

Додик, Цвијановићева и Вишковић раније данас били су на пријему са Његовом светости патријархом српским Порфиријем поводом Васкршњих празника.

Додик з се послије састанка са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем ахвалио на пријему поводом највећег хрићанског празника Васкрса и поручио да Република Српска поштује оно што Српска православна црква /СПЦ/ јесте и што чини.

„Хтјели смо да му пожелимо све најбоље за овај празник, Цркви и нашем вјерујућем народу, да се окупи, да у овим тешким временима пандемије нађемо у себи и знакове радости. Празник носи са собом радост окупљање породице и свих“, рекао је Додик новинарима у згради Патријаршије.

Додик је истакао да су он, Цвијановић и Вишковић дошли да искажу поштовање према ономе што чини СПЦ.

„Овдје смо да кажемо да поштујемо оно што СПЦ јесте и што чини. Поштујемо сарадњу коју имамо, она је потпуно уравнотежена и увијек у корист, прије свега, народа“, рекао је Додик.

Он је истакао да је СПЦ данас снажан елемент српског идентитета, као и кроз историју што је била, и тамо гдје не досежу српске државе, а гдје Срби живе и вјерно чувају српску традицију, обичаје, српско писмо и језик, те крсну славу.

„Овдје смо да позовемо све људе на окупљање, мир, љубав и пријатељство, да покажемо и докажемо да вријеме пандемије свакако у себи носи изазове и проблеме, али исто тако шансу да се може и касније учинити далеко више него што је можда било могуће“, рекао је Додик.

Он је додао да је позвао патријарха Порфирија да посјети Републику Српску.

„Вјерујемо да ће се то брзо десити, сходно календару обавеза. Бићемо веома срећни да патријарх посјети Републику Српску, Бањалуку, наше институције, наш народ и да се тамо поново видимо“, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар