Главно РС и матица

Шешељ: Вучићу, прошло је време сједења на двије столице – уведи Србију у ОДКБ

ЗАТРАЖИО ДА СЕ ИЗ ВЛАДЕ ИЗБАЦЕ `СТРАНИ АГЕНТИ` ПОПУТ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ И ЗОРАНА ЛОНЧАРА

ПРЕДСЈЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ оцијенио је данас да се реконструкција Владе Србије припрема у врло осјетљивом политичком тренутку и да треба да буде урађена темељито.

„Очекујемо сједницу на којој ће се расправљати о реконструкцији, па да детаљно расправљамо о неким министрима“, рекао је Шешељ новинарима у Скупштини Србије.

Он је рекао да из Владе треба да избаци „стране агенте, који по своје мишљење одлазе у западњачке амбасаде“ и још их назвао „петом колоном“.

Међу те министрима он је убројао потпредсједницу Владе Зорану Михајловић и министра здравља Златибора Лончара.

„До сада је владајућа партија водила рачуна да у Влади има и прозападне и проруске министре. Хтјели су да прикажу равнотежу. Зато што су напредњаци, на челу са Александром Вучићем, сједили на двије столице. Прошло је време сједења на двије столице“, рекао је Шешељ.

Он је рекао да је промјена стратешке државне политике неопходна и да Србија војно треба да приступи ОДКБ војном савезу на челу са Русијом.

Шешељ је додао да СРС захтјева од Српске напредне странке да „добро претресе“ своју коалицију са малим партијама попут Српског покрета обнове и оцијенио да није добро да у својим посланичким редовима имају чланове тог покрета, чији лидер Вук Драшковић, према његовим речима, напада министре који иступају патриотски.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар