Скупштина РС

Извјештај Анкетног одбора није прихваћен – `за` било 27, а уздржаних 37 посланика

БОРЕНОВИЋ: ДАНАС ЈЕ ПОНИШТЕН ПАРЛАМЕНТ, ВЈЕРОВАТНО НА СУГЕСТИЈУ ПАРТИЈСКИХ ШЕФОВА

ПОСЛАНИК ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић изјавио је данас „да је жалосно што је само 27 посланика гласало за истину и правду у случају `Драгичевић`“.

„Нажалост, одлуком скупштинске већине предвођене СНСД-ом, ДНС-ом, СП-ом и самосталним посланицима данас је поништен парламент и они су, вјероватно на сугестију партијских шефова, саучесници у прикривању истине и правде о страдању Давида Драгичевића“, рекао је новинарима Бореновић, који је био предсједник Анкетног одбора, чији извјештај није усвојен.

Посланик НДП-а Драган Чавић рекао је да су извјештај Анкетног одбора и одлука Окружног јавног тужилаштва кореспондентни.

„Будући да је Окружно јавно тужилаштво Бањалука донијело наредбу о спровођењу истраге против непознатог лица због убиства Давида Драгичевића, требало је да се прихвати извјештај Анкетног одбора, али је нажалост одбијен од скупштинске већине, што није разумно“, рекао је Чавић.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Недељко Гламочак тврди да је постојао притисак на бањалучко Окружно јавно тужилаштво да не донесе одлуку о покретању истраге у наведеном случају.

Гламочак сматра да треба утврдити одговорност лица која су покушала да прикрију чињенице о страдању бањалучког младића.

За извјештај Анкетног одбора је гласало 27 посланика, а уздржаних је било 37.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар