Странке

Ковачевић: Цио свијет се бори са пандемијом, а Изетбеговић – само против Српске

ДОДАО: ЛИДЕР СДА ЈЕ И ПРОТИВ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА И ДЕЈТОНСКЕ БиХ
  • Портпарол СНСД нагласио: „Само, неће нас ухватити неспремне, неће нас ухватити на спавању“
  • „Никада нећемо пристати на било какав преустрој БиХ, осим на онај на који смо пристали 1995. године“

се цијели свијет бави борбом против вируса корона, лидер СДА Бакир Изетбеговић се бави само једним, то је борба против Републике Српске, против дејтонске БиХ и Дејтонског споразума, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

„Оно што је веома битно јесте то да нас неће ухватити неспремне, неће нас ухватити на спавању“, поручио је Ковачевић.

Он је истакао да је Српској тренутно први приоритет борба против вируса корона и заштита здравља грађана.

„То је оно на шта су усмјерени наши суштински капацитети, али никада нећемо пристати на било какав преустрој БиХ, осим на онај на који смо пристали 1995. године“, навео је Ковачевић.

Он је поручио да уколико Бакир Изетбеговић жели да ствара грађанску БиХ, то може слободно да уради али без Републике Српске у БиХ.

„То је нешто на чему му ми не желимо сметати“, додао је он у изјави за РТРС.

Ковачевић сматра да уколико жели и даље да БиХ остане и опстане на било који начин, онда је то могуће једино у дејтонској БиХ.

„Република Српска је за нас једино што је неупитно и једино што никада неће доћи у питање, а о свему другоме можемо да разговарамо“, навео је Ковачевић.

Навео је и да би Изетбеговићу и људима из СДА било много паметније да покушају да набаве барем једну вакцину мимо оних који су добили кроз донације.

„Паметно би било да се заједно боре са Републиком Српском како да у овом тешком времену сачувамо здравље грађана и Српске и ФБиХ. То је једино што је суштина“, закључио је Ковачевић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је јуче у обраћању на сесији „Круг 99“ о теми „Унутрашње и спољне силнице у реституцији грађанског уређења БиХ“ рекао да је унитарна или једноставна држава, каква је БиХ била до прихватања дејтонског уређења и која функционише на бази грађанског принципа, природни оквир и уређење које штити и омогућава опстанак и развој мултиетничке заједнице каква је била и какву теже да обнове у БиХ.

„Унитарно организована држава БиХ није гушила идентитет, културу, посебности и једнакости етничких скупина БиХ“, мишљења је Изетбеговић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар