Вијести Странке

Српскa радикалнa странкa РС подржала кандидатуре Иванића и Говедарице

МИХАЈЛИЦА: ДРАГАН ЧАВИЋ БИ МОГАО БИТИ КАНДИДАТ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ ЗА ПРЕМИЈЕРА

ПРЕДСЈЕДНИК Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михајлица изјавио је данас у Бањалуци да Извршни одбор странке подржава кандидатуре Младена Иванића за српског члана Предсједништва БиХ и Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске.

„Ситуација у Републици Српској и БиХ је у сваком погледу забрињавајућа и зато је потребно промијенити постојећу власт у Српској на општим изборима у октобру. Савез за промјене мора дефинисати програмске политике са јасном кадровском структуром“, рекао је новинарима Михајлица, након сједнице Извршног одбора странке.

Он сматра да морају бити нормализоване политичке прилике у Српској, које су, како тврди, веома лоше.

„Мора бити очуван мир и ојачане институције Српске, као и повећан број запослених, растерећена привреда и побољшани материјални положај демобилисаних бораца и пензионера, те заустављен одлазак младих у иностранство“, додао је Михајлица и навео да се о свим проблемима мора разговарати у Народној скупштини.

Коментаришући ставове НДП-а да би лидер ове партије Драган Чавић требало да буде премијер Републике Српске, Михајлица је рекао да би Чавић могао бити предсједник Владе, али да ће о кандидату за ту функцију разговарати Савез за промјене.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар