Одабрано Свијет

Кларк: Украјина има само једну шансу за успешну контраофанзиву

ВИСОКОТИРАЖНИ НЕМАЧКИ ЛИСТ BILD ИЗ БАХМУТА: РУСИ СИГУРНО ПОБЕЂУЈУ, УКРАЈИНЦИ НЕ ВИДЕ ЗА ШТА СЕ БОРЕ
  • Бивши директор британског Краљевског института за одбрамбене студије Мајкл КЛАРК: Украјина је формирала око 16 нових бригада за контраофанзиву, односно – има за њу на располагању 90-100 хиљада војника. Засад још нема назнака да ће украјинска офанзива почети наредних дана, нити је јасно који ће део фронта у Кијеву изабрати за удар

Извор: Факти

УКРАЈИНА има само једину шансу за успешну контраофанзиву – оценио је бивши директор британског Краљевског института за одбрамбене студије Мајкл Кларк.

„Постоји ризик да ће на Западу – ако се сукоб претвори у позиционе борбе – да дође до замора од украјинског рата. Зато Украјинци, у извесном смислу, имају само једну шансу. Морају да је искористе како треба“, рекао је Клрарк за Sky News.

Према његовим подацима, Украјина је формирала око 16 нових бригада за контраофанзиву, односно – има за њу на располагању 90-100 хиљада војника.

Кларк напомиње да засад „још нема назнака да ће украјинска офанзива почети наредних дана“, нити је јасно који ће део фронта у Кијеву изабрати за удар.

„Русија сматра да ће украјински напад почети на југу, са територије Запорошке области. Зато Руси тамо копају ровове. Многи други мисле да је то за Украјинце добра идеја“, указује британски војни експерт.

Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да Кијев има способност да напредује.

Међутим, немачки високотиражни дневни лист Bild објавио је текст свог извештеча Јана Хумина, који је ових дана боравио у Бахмуту (са украјинске стране ватрене линије) у коме се наглашава да украјинска војска не разуме зашто се даље бори у том граду јер руске трупе добијају битку.

Хумин је навео да украјински гарнизон у Бахмуту има само два пута која га повезују са територијом коју контролише Кијев. А да у самом граду руске снаге освајају „улицу по улицу”…

Bild закључује: „Очигледно је само питање времена када ће Руси потпуно заузети Бахмут. Међу украјинским војницима нема позитивне енергијуе. Расположење је напето и забринуто. „Руси полако али сигурно добијају битку за Бахмут“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар