Вијести

Црнадак: Иванић ће се кандидовати за председника Српске или за члана Предсједништва БиХ

МИРКА ШАРОВИЋА ВИШЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ДА БУДЕ НА ЧЕЛУ САВЈЕТА МИНИСТАРА БиХ

Младен Иванић

  • Игор ЦРНАДАК: Уверен сам да је у РС сазрело време за промену, а промена значи долазак нове структуре на власт. Као што знате, досадашњи председник РС Милорад Додик не може бити кандидат за ову функцију, и данас је свакоме јасно да СНСД нема особу која може да победи кандидата Савеза за промјене
  • Према незваничним информацијама „Новости“ из СДС, њени најјачи кандидати за председника РС или члана Председништва БиХ су Мирко Шаровић, актуелни министар спољне трговине БиХ, и Мићо Мићић, градоначелник Бијељине

МЛАДЕН Иванић, почасни председник ПДП, биће дефинитивно кандидат ПДП, или за функцију председника Републике Српске, или за српског члана Председништва БиХ, потврдио је, за „Новости“, Игор Црнадак, потпредседник ПДП, и додао да ће се у наредних неколико месеци, после разговора унутар Савеза за промјене, тачно знати за коју функцију ће Иванић бити кандидат.

– Истраживања која су рађена у последње време показују да је Младен Иванић најпопуларнији политичар на опозиционој страни. Међутим, што се тиче одлуке о томе ко ће, поред њега, бити званични кандидати, и за коју функцију, она ће бити донета заједнички после састанка чланица Савеза за промене, а ту, пре свега, главну реч имају СДС, ПДП И НДП – каже Црнадак.

Он очекује да после одлуке Савеза за промене о два кандидата за председника РС и српског члана Председништва комплетна опозициона структура и велика већина јавности стану иза два кандидата СзП, и да ће то бити полазна основа за победу опозиције на изборима.

Игор Црнадак

– Уверен сам да је у РС сазрело време за промену, а промена значи долазак нове структуре на власт. Као што знате, досадашњи председник РС Милорад Додик не може бити кандидат за ову функцију, и данас је свакоме јасно да СНСД нема особу која може да победи кандидата Савеза за промјене. Још нам је у сећању да је Додик пре три године тешко победио на изборима са свим својим капацитетом. Уверен сам да у РС након следећих избора долазе промене и да ће опозиција победити и за председника РС и за српског члана Председништва БиХ, као и за оба парламента – поручио је Црнадак.

Иначе, у Савезу за промене још траје лицитација у вези са именима од стране СДС, као најјаче карике у СзП, и о томе која ће кандидатура припасти СДС.

Засада, према незваничним информацијама „Новости“ из СДС, најјачи кандидати за председника РС или члана Председништва БиХ су Мирко Шаровић, актуелни министар спољне трговине БиХ, и Мићо Мићић, градоначелник Бијељине. Али, из читаве приче не треба избацивати ни председника Вукоту Говедарицу, који је такође озбиљан кандидат СДС, пре свега за функцију председника Српске.

Према информацијама из СДС, Мирко Шаровић је ближе идеји да уколико СДС буде имао добар резултат на изборима за Парламент БиХ и буде формирао власт на државном нивоу, иде за председавајућег Савјета министара БиХ.

С друге стране у СНСД, како сазнају „Новости“, тек предстоје озбиљни разговори о именима кандидата. Проблем за СНСД је што Милорад Додик не може да се кандидује за председника РС, и чека се његова дефинитивна одлука о томе да ли ће бити кандидат за српског члана Председништва.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:706642-Ivanic-kandidat-za-predsednicku-fotelju

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар