Вијести

Јеринић: Незаконито изабран ЦИК донио незакониту одлуку

"НЕЋЕ ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БиХ БИРАТИ ВЛАСТ У ДОБОЈУ“
  • Борис ЈЕРИНИЋ: «Сигуран сам да су грађани Добоја препознали окупљање и политичку стабилност која је дала напредак у овом граду. Радићемо све да тако и остане, те да окупимо све људи који желе добро граду и уз помоћ институција Републике и са нивоа БиХ да идемо крупним кораком напријед»

ГРАДОНАЧЕЛНИК Добоја Борис Јеринић поручио је да Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ неће бирати власт у том граду.

Јеринић је истакао да је донесена незаконита одлука незаконито изабраног ЦИК-а о поништавању резултата локалних избора на 89 бирачких мјеста.

Он је напоменуо и да је одлука донесена у незаконитом року, јер је била обавеза да се донесе у року од 30 дана или да на дан избора прекину гласање.

Сматра и да је то политичка одлука, те да незаконито изабрани чланови ЦИК-а имају политичке менторе, који су им дали инструкције како да од Добоја направе градслучај.

Он је додао да је на срамоту чланова ЦИК-а који долазе из Републике Српске одлука да се пониште резултати избора само у двије општине, које су у Републици Српској.

Јеринић је захвалио лидеру СНСД-у Милораду Додику што је одмах реаговао и дошао у Добој да пружи подршку.

„Сигуран сам да су грађани Добоја препознали окупљање и политичку стабилност која је дала напредак у овом граду. Радићемо све да тако и остане, те да окупимо све људи који желе добро граду и уз помоћ институција Републике и са нивоа БиХ да идемо крупним кораком напред“, рекао је Јеринић новинарима у Добоју.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар