Вјере Главно

Кривокапић: Темљни уговор са СПЦ готов је и предат Патријаршији

НАГЛАСИО ДА ПОНЕШТО МОЖЕ И ДА СЕ КОРИГУЈЕ И ДА ЈЕ СПРЕМАН ДА СЕ ШТО ПРИЈЕ ПОТПИШЕ

ТЕМЕЉНИ уговор са Српском православном црквом (СПЦ) технички-правно је завршен и предат Патријаршији, а Влада Црне Горе спремна је да га потпише, изјавио је Здравко Кривокапић.

– Очекујемо одговор. Ми смо урадили све што је до нас и сада је то све до Патријаршије и Његове светости патријарха да прихвати тај уговор и ако треба негдје да се коригује и да се што прије потпише. Ја не желим да прејудуцирам вријеме, а време је најбоље када се двије стране договоре – рекао је предсједник Владе Црне Горе гостујући у емисији Актуелно Телевизије Пљевља.

Истичући да је влада у Подгорици „апсолутно спремна“, навео је да је Темељним уговором и законом све јасно дефинисано и да је то „нови почетак добрих односа између државе и Митрополије црногорско приморске, Епархије Будимљанко-никшићке, Епархије Милешевске и Епархије Захумско-херцеговачке“.

– Ја знам да су у ову причу укључени и многи политички актери, али не желим о томе да размишљам јер ово није питање политике, ово је питање односа државе и Цркве који морају бити уређени и да напокон једном за вазда ставимо тачку на тај дио да се Црква мијеша у државу или да се држава мијеша у питање Цркве – казао је Кривокапић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар