Vlada RS

Lukač: Zvizdić, Mektić i Šarović pokušali su da izvrše pritisak na Galića

„PITANJE JE ZA MEKTIĆA I ŠAROVIĆA – ZAŠTO RADE NA ŠTETU REPUBLIKE SRPSKE?“
  • Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane, istakao je Lukač.

On je naglasio da dugo poznaje Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

„Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće provoditi nikakve protivazkonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića – zašto rade na štetu Republike Srpske“, naveo je Lukač za ATV.

On je dodao i da MUP Republike Srpske neće tražiti da radi na zaštiti bilo koje federalne ili kantonalne granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

„Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a Republike Srpske su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno sa Graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jeste dio Republike Srpske“, podsjetio je ministar Lukač.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar