Странке

Шаровић након избора за лидера странке: Увјерен сам да СДС може да буде јака и да опет побјеђује

ИЗАБРАН СА 205 ГЛАСОВА, ЈЕДИНИ ПРОТИВКАНДИДАТ – МИЛАН МИЛИЧЕВИЋ – ДОБИО 181 ГЛАС
  • О Миличевићу: Број гласова које је освојио показује да се његови ставови и ставови делегата који су за њега гласали морају узети у обзир. Освојио је огроман број гласова што узимам с озбиљношћу јер знам да он ужива велики углед у СДС

МИРКО Шаровић је изабран за предсједника Српске демократске странке (СДС) на данас одржаној Скупштини ове партије у Бањалуци.

Освојио је 205 гласова делегата на страначкој скупштини, док је једини противкандидат Милан Миличевић, актуелни предсједник Главног одбора странке и начелник општине Теслић, освојио 181 глас.

Осим избора предсједника, изабран је и нови главни одбор, а извршене су и статутарне измјене ради увођења извршног одбора и функције замјеника предсједника странке.

Вукота Говедарица, досадашњи предсједник странке, честитао је обојици кандидата, док је Шаровић захвалио Говедарици на досадашњем вођењу странке, а Миличевића позвао да наставе радити на профилисању странке пред наредне локалне изборе.

Миличевић се након проглашења резултата видно љут удаљио из дворане, избјгавши новинаре.

Предсједници СДС били су Радован Караџић, Алекса Буха, Драган Калинић, Драган Чавић, Младен Босић и Вукота Говедарица.

Шаровић је, након избора, као свој први циљ, истакао враћање јединства у странци и пружање прилике млађој генерацији.

Нагласио је да жели да ради на промјенама које ће довести до боље препознатљивости СДС-а.

„Желим да будем предводник јаког СДС-а. Предстојеће седмице и мјесеце искористићу за консолидацију странке како бисмо могли да се припремимо за наредну велику утакмицу, локалне изборе. Слиједи унутрашње сређивање стања, и неких неуралгичних тачака у РС, којих има више. Мислим да нам предстоји мукотрпан рад, али сам оптимиста који је увјерен да СДС може да побјеђује и да буде једна од кључних и јаких политичких опција у РС“, додао је он.

Упитан ко ће бити изабран за замјеника и да ли је та функција предвиђена за Вукоту Говедарицу, Шаровић је рекао да о томе није било говора.

Нагласио је да број гласова које је освојио његов једини противкандидат Милан Миличевић показује да се његови ставови и ставови делегата који су за њега гласали морају узети у обзир.

„Освојио је огроман број гласова који ја узимам с озбиљношћу јер знам да он ужива велики углед у СДС-у. Он је за странку веома важна личност и као предсједник странке ја ћу то увијек имати на уму“, рекао је Шаровић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар