Странке

Шпирић: Нека странци скину ружичасте наочари јер се њихово чедо БиХ дави у загрљају ФБиХ под вођством СДА

„МИРНО ПОСМАТРАЈУ СУНОВРАТ БиХ И ПОКУШАЈ УРУШАВАЊА РС КОЈА ЈЕ ТАЛАЦ ФЕДЕРАЛНИХ РАМИРИЦА“

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, изјавио је данас да се стање у Федерацији БиХ сваким даном све више драматизује, а представници међународне заједнице мирно посматрају суноврат БиХ и покушај урушавања Републике Српске која је талац федералних размирица.

Шпирић је оцијенио да је неформирање власти у Федерацији и на нивоу заједничких органа очигледан примјер кршења Устава и закона ове земље и да се то понавља након сваких избора док међународни представници дневно говоре о владавини права.

„Све је доведено до апсурда, од сулуде најаве да ће СДА покренути апелацију за измјену имена Републике Српске до одсуства сваког вида страначке сарадње, преговора и формирања институција у Федерацији одакле се упорно лоптица пребацује у Републику Српску. Умјесто млаких саопштења о реторици, представници међународне заједнице требало би да скину ружичасте наочари и схвате да се њихово чедо БиХ дави у загрљају Федерације вођене политиком СДА“, рекао је Шпирић Срни.

Према његовим ријечима, због свега што се догађа сједница Савјета за спровођење мира у БиХ заказана за сутра на иницијативу Руске Федерације има посебан значај.

„Треба очекивати да ће амбасадори земаља чланица Савјета за спровођење мира у БиХ схватити озбиљност ситуације у тзв. држави која мјесецима нема већине легалних представника, гдје је спојена извршна и законодавна власт и гдје Устав треба бити пред оцјеном полустраначког Уставног суда“, нагласио је Шпирић.

Он је додао да, уколико се за кратко вријеме не почне отпетљавати клупко у Федерацији и ако и даље буду блокиране институције на нивоу БиХ, европски пут би могао бити прва жртва ових политичких подвала.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар