Странке

Суд БиХ поништио одлуку ЦИК – Уједињена Српска излази на изборе

„О СРПСКОЈ И ЊЕНОЈ СУДБИНИ И НАРОДУ НЕЋЕ ОДЛУЧИВАТИ НЕЛЕГАЛНО ДЕЛЕГИРАНИ“
  • Др Ненад СТЕВАНДИЋ: „Колико смо јаки у идеологији, толико смо храбри да се ухватимо у коштац са свима оним који би хтјели да се воља народа не поштује, него да умјесто нас одлучују неке канцеларије у Сарајеву

АПЕЛАЦИОНО одјељење Суда БиХ уважило је жалбу Уједињене Српске и поништило одлуку Централне изборне комисије БиХ о поништењу пријаве ове странке за учешће на локалним изборима, што значи да ће Уједињена Српска са својим кандидатима моћи изаћи на изборе који се одржавају 15. новембра.

ЦИК БиХ је 7. октобра поништила овјеру за учешће на изборима странке Уједињена Српска и њеног лидера казнила са 10.000 КМ.

Ова одлука услиједила је због објаве спота ове политичке партије, а што је према тумачењу ЦИК-а, кршење Изборног закона БиХ, а с обзиром да је ова странка и раније кажњавања, изречена јој је најдрастичнија казна.

Предсједник УС Ненад Стевандић поручио је поводом тога што је Суд БиХ поништио одлуку Централне изборне комисије БиХ о забрани учешћа ове партије на предстојећим локалним изборима да никада о Републици Српској, њеној судбини и њеном народу и грађанима неће одлучивати канцеларије, гдје сједе људи који су делегирани на нелегалан начин.

Ти људи спроводе вољу неформалних политичких центара и група који немају везе са вољом народа“, рекао је Стевандић Срни.

Он је подсјетио да ово није први пут, те да су и 2018. године одређени појединци тражили да се он скине са заједничке компензационе листе.

И даље ћемо наставити да се боримо, а они нека науче да њихов рејтинг зависи само од воље народа, а не од политичких сплетки којима су склони“, рекао је Стевандић.

Он је истакао да је Уједињена Српска уједињена и несаломива, те да је ова странка јака у правном тиму, онолико колико је јака и у народу.

Колико смо јаки у идеологији, толико смо храбри да се ухватимо у коштац са свима оним који би хтјели да се воља народа не поштује, него да умјесто нас одлучују неке канцеларије у Сарајеву“, рекао је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар