Странке

Говедарица: Ја сам нови предсједник Српске; СНСД: Изгледа више ниси ни предсједник СДС

УКАЗАНО МУ ДА ИЗБОРЕ СПРОВОДИ ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БиХ КОЈА НИЈЕ ПОД ВЛАШЋУ РС
  • Вукота ГОВЕДАРИЦА тражи поновно бројање свих гласова, а портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ  му поручио: „Уколико они желе да гласови буду поново бројани, позивамо Вукоту Говедарицу и Младена Иванића да их они лично преброје и да се увјере да они нису избор грађана Републике Српске и да то никада неће бити“

ВУКОТА Говедарица, предсједник СДС-а рекао је на данашњој конференцији да је он вољом гласача изабран за предсједника Републике Српске.

Он је додао да на изборима треба да одлучују гласачи, а не бројачи и да ће тражити да се поново изброји свих 100 одсто гласачких листића.

Рекао је да је упадљиво да се повећао број неважећих листића и зато тражи да се обезбиједи увид у те листиће.

„Покраден сам на најбруталнији начин и са Додиком нема разговора о сарадњи“, рекао је Говедарица.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да СНСД моли представнике опозиције да престану да се брукају и обмањују грађане Републике Српске, сију мржњу међу грађанима и да коначно послије 12 година прихвате реалност да они нису и никада неће бити избор грађана Српске.

На молбу агенције Срна да прокоментарише тврдње предсједника СДС-а Вукоте Говедарице „да је он предсједник Српске јер су избори покрадени“, Ковачевић је рекао да на то може само да каже да је од чланова СДС-а чуо да он више није ни предсједник своје партије, а не Републике.

Он је позвао кандидате опозиције за највише функције да лично преброје гласове.

„Уколико они желе да гласови буду поново бројани, позивамо Вукоту Говедарицу и Младена Иванића да их они лично преброје и да се увјере да они нису избор грађана Републике Српске и да то никада неће бити“, поручио је Ковачевић.

Он је подсјетио да је резултате на које се жале Говедарица и Иванић утврдила Централна изборна комисија БиХ.

„Власт у Српској нема никакав утицај на спровођење избора, нити на Централну изборну комисију. Напротив, власт на нивоу БиХ, која је била катастрофална и тако су је грађани и оцијенили на изборима, у протекле четири године су чинили управо представници опозиције. Одговорност треба да траже једино у својим редовима, а грађани су препознали какав је њихов рад и оцијенили га гласајући првенствено за СНСД и странке владајуће коалиције у Српској“, нагласио је Ковачевић.

Према непотпуним прелиминарним резултатима Централне изборне комисије БиХ, у трци за предсједника Српске води кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић испред кандидата Савеза за побједу Вукоте Говедарице.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик, према истим подацима, има убједљиву предност над кандидатом Савеза за побједу Младеном Иванићем.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар