Vjere

Irinej: Kosovo u sastavu Srbije – to je jedino što je prihvatljivo za SPC

„AKO NAS POZOVU – CRKVA ĆE SE UKLJUČITI U PREGOVORE O KOSOVU I METOHIJI“
  • „To je apsolutno stav Crkve i tu se ništa nije promenilo. Još ćemo da vidimo u kom pravcu idu pregovori između srpske i albanske strane, još uvek se upoznajemo sa materijom

NJEGOVA Svetost Patrijarh srpski g. Irinej rekao je danas da jedini dogovor koji Srpska Pravoslavna Crkva prihvata jeste onaj u kojem je Kosovo u sastavu Srbije.

„To je apsolutno stav Crkve i tu se ništa nije promenilo. Još ćemo da vidimo u kom pravcu idu pregovori između srpske i albanske strane, još uvek se upoznajemo sa materijom“, rekao je patrijarh Irinej komentarišući pregovore koji su se prethodnih dana odvijali između Beograda i Prištine.

Patrijarh je naglasio da će se Srpska Pravoslavna Crkva uključiti u pregovore oko Kosova ukoliko usledi poziv. „Ako nas neko pozove i da nam priliku, mi ćemo se uključiti u razgovore oko Kosova. U suprotnom ćemo svakako pratiti kako se odvija proces pregovora“, rekao je patrijarh Irinej.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve čekaju da čuju kako glasi izvorni dogovor, a on lično, kao i Crkva, podržavaju ideju da se normalizuju odnosi između Albanaca i Srba.

„To bi bilo normalno. Neophodno je uspostaviti dobar odnos između ta dva naroda“, poručio je patrijarh Irinej.

http://www.spc.rs/sr/izjava_patrijarha_srpskog_g_irineja_0

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar