Странке

Шпирић: Денис Звиздић постаје ајатолах – држи и извршну и законодавну власт

„МАЈСТОРИ ХИБРИДНИХ СИСТЕМА СЕ БРУСЕ У БиХ, А КРИВАЦ СЕ УВИЈЕК ТРАЖИ У СРПСКОЈ“
  • Никола ШПИРИЋ: „Декларативно се залагати за европски пут и стандарде ЕУ, а истовремено обављати водеће функције извршне и законодавне власти могуће је само у БиХ гдје се живот све више уређује према иранском моделу из сарајевске визуре
  • БиХ је стигла на раскрсницу, а само је један пут прави. Може ли по принципу параџемата и Ајатолаха до Брисела – сазнаћемо ускоро

САВЈЕТ министара у техничком мандату, у коме сједи више актуелних посланика него министара и гдје предсједавајући руководи једним домом Парламентарне скупштине БиХ, јасно показује како се разграђује демократски систем, изјавио је Срни замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић.

Он је напоменуо да ће предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић одржати сутра сједницу као шеф извршне власти, а већ прекосутра иде на чело Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ „чиме постаје ајатолах и без уставне револуције у БиХ“.

„Декларативно се залагати за европски пут и стандарде ЕУ, а истовремено обављати водеће функције извршне и законодавне власти могуће је само у БиХ гдје се живот све више уређује према иранском моделу из сарајевске визуре“, оцијенио је Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Према његовим ријечима, показало да се мајстори хибридних система брусе управо у БиХ, а да се кривац увијек тражи у Републици Српској.

Нека не чуди, додао је он, када и за ово међународне институције и амбасаде оптуже институције Републике Српске и СНСД.

„БиХ је стигла на раскрсницу, а само је један пут прави. Може ли по принципу параџемата и Ајатолаха до Брисела – сазнаћемо ускоро“, нагласио је он.

Шпирић каже да СНСД и Република Српска немају дилему.

„Наш пут је пут ЕУ и од тога нећемо одустати ма колику цијену платили“, поручио је Шпирић.

Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ, 6. августа преузеће од Борјане Кришто из ХДЗ-а предсједавање Представничким домом парламента БиХ, чиме ће руководити и законодавном и извршном влашћу на нивоу БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар