Вјере

Иринеј: Косово у саставу Србије – то је једино што је прихватљиво за СПЦ

„АКО НАС ПОЗОВУ – ЦРКВА ЋЕ СЕ УКЉУЧИТИ У ПРЕГОВОРЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ“
  • „То је апсолутно став Цркве и ту се ништа није променило. Још ћемо да видимо у ком правцу иду преговори између српске и албанске стране, још увек се упознајемо са материјом

ЊЕГОВА Светост Патријарх српски г. Иринеј рекао је данас да једини договор који Српска Православна Црква прихвата јесте онај у којем је Kосово у саставу Србије.

„То је апсолутно став Цркве и ту се ништа није променило. Још ћемо да видимо у ком правцу иду преговори између српске и албанске стране, још увек се упознајемо са материјом“, рекао је патријарх Иринеј коментаришући преговоре који су се претходних дана одвијали између Београда и Приштине.

Патријарх је нагласио да ће се Српска Православна Црква укључити у преговоре око Kосова уколико уследи позив. „Ако нас неко позове и да нам прилику, ми ћемо се укључити у разговоре око Kосова. У супротном ћемо свакако пратити како се одвија процес преговора“, рекао је патријарх Иринеј.

Према његовим речима, представници Српске Православне Цркве чекају да чују како гласи изворни договор, а он лично, као и Црква, подржавају идеју да се нормализују односи између Албанаца и Срба.

„То би било нормално. Неопходно је успоставити добар однос између та два народа“, поручио је патријарх Иринеј.

http://www.spc.rs/sr/izjava_patrijarha_srpskog_g_irineja_0

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар