Вијести РС и матица

Вучић Боцан-Харченку: Тешки дани су пред Србијом, али ћу се у Бриселу борити за компромис

СА АМБАСАДОРОМ РФ И О ПЛАНИРАНОМ НАСТАВКУ „ДИЈАЛОГА СА ПРИШТИНОМ“

Фото: Спутник/Лола Ђорђевић

  • Александар Боцан-Харченко потврдио активну подршку Русије одбрани норми међународног права и, тиме, територијалног интегритета Србије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је на састанку са руским амбасадором у Београду Александром Боцан-Харченком да су тешки дани пред Србијом, али да ће у Бриселу уложити много енергије да, као и у свакој прилици, штити државне и националне интересе државе, борећи се за компромис.

Вучић и руски амбасадор разговарали су о ситуацији у региону и о планираном наставку дијалога Београда и Приштине.

Боцан-Харченко је потврдио активну подршку Русије ради одбране норми међународног права и, тиме, територијалног интегритета Србије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Саговорници су се на састанку у Београду сагласили да су политика мира и сарадње од највећег значаја за даљи развој западног Балкана.

Вучић и Боцан-Харченко размотрили су напредак економске сарадње Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, као и пројекти у области енергетике, прате планирану динамику и да ће по завршетку много допринијети економском напретку Србије, као и квалитету живота грађана.

На састанку је било ријечи и о наредним билатералним контактима званичника двије земље.

Вучић је захвалио за допремљене нове количине руских вакцина „спутник ве“, које су одмах укључене у процес вакцинације у Србији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар